Neohodnoceno

BEZKOFEINOVÉ E.S.E. PODY

Jemná směs Caffe Vergnano v ekologickém filtračním papíru, z nichž každý obsahuje přesnou dávku kávy, takže příprava optimálního espressa je bez problémů - jak doma, tak v kanceláři. Výsledkem je krémová káva s bohatým aroma a chuťí, stejně jako u baru.

Vybraná směs z nejlepších odrůd kávy Arabica - bez kofeinu. Jemná a vyvážená chutˇa vůně.

18 samostatně balených porcí je speciálně baleno tak, aby si co nejdéle udržely svou kvalitu a čerstvost. Vhodné pro všechny kávovary s E.S.E. systémem (Easy Serving Espresso system).

Možnost zakoupit balení 150ks.

 

 

Skladem
Kód: 655
199 Kč
Kategorie: Pody E.S.E.

Kávový pod E.S.E. je porcovaná káva připravená z pražené, namleté a správně dávkované kávy. Množství kávy, stupeň mletí a komprese do podu je přesně definováno standardy, které zaručují použití podu v libovolném typu E.S.E. kávovaru. Jádrem E.S.E. kávovaru je extrakční komora pro kávový pod, kde pod vysokým tlakem vody (9-15 barů), podobně jako u klasických kávovarů na mletou kávu, vzniká espresso se správnou cremou. Kávový POD E.S.E. (anglicky tobolka), v Itálii nazývaný cialde – je tedy porcovaná káva s přesně odměřenou gramáží (cca 7 g) pro přípravu espressa. Umožňuje díky speciální ochranné atmosféře, do níž je balen, jednoduchou a efektivní přípravu espressa bez ztráty aroma.

Káva bez kofeinu je káva, z které byl odstraněn kofein, resp. jeho koncentrace snížena asi o 97%. Doporučuje se namísto klasické kávy společně s meltou nebo jinými kávovinami bez kofeinu pro kardiaky a lidi trpící hypertenzí. Na světové spotřebě kávy se podílí asi 10%. K dostání je jak klasická mletá káva, tak i rozpustná. Jeden šálek (240 ml) bezkofeinové kávy obsahuje zhruba 2 - 12 mg kofeinu, šálek klasické kávy zhruba 100 mg a více.

Výrobu kávy bez kofeinu patentoval Ludwig Roselius v roce 1905. Evropský proces je nejčastější postup výroby kávy bez kofeinu. Spočívá v tom, že se ještě nepražená káva namáčí ve vodě a po rozevření zeleného zrna promývá v methylenchloridu. Ten absorbuje kofein. Nakonec se káva opět promyje ve vodě a znovu vysuší. Po tomto procesu zůstane káva aromatická a s dobrou chutí, pouze s drobnými náznaky chemické příchuti v chuťovém dozvuku.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení