Neohodnoceno

BEZKOFEINOVÉ E.S.E. PODY

Jemná směs Caffe Vergnano v ekologickém filtračním papíru, z nichž každý obsahuje přesnou dávku kávy, takže příprava optimálního espressa je bez problémů - jak doma, tak v kanceláři. Výsledkem je krémová káva s bohatým aroma a chuťí, stejně jako u baru.

Vybraná směs z nejlepších odrůd kávy Arabica - bez kofeinu. Jemná a vyvážená chutˇa vůně.

18 samostatně balených porcí je speciálně baleno tak, aby si co nejdéle udržely svou kvalitu a čerstvost. Vhodné pro všechny kávovary s E.S.E. systémem (Easy Serving Espresso system).

Možnost zakoupit balení 150ks.

 

 

Skladem
Kód: 655
192 Kč

Kávový pod E.S.E. je porcovaná káva připravená z pražené, namleté a správně dávkované kávy. Množství kávy, stupeň mletí a komprese do podu je přesně definováno standardy, které zaručují použití podu v libovolném typu E.S.E. kávovaru. Jádrem E.S.E. kávovaru je extrakční komora pro kávový pod, kde pod vysokým tlakem vody (9-15 barů), podobně jako u klasických kávovarů na mletou kávu, vzniká espresso se správnou cremou. Kávový POD E.S.E. (anglicky tobolka), v Itálii nazývaný cialde – je tedy porcovaná káva s přesně odměřenou gramáží (cca 7 g) pro přípravu espressa. Umožňuje díky speciální ochranné atmosféře, do níž je balen, jednoduchou a efektivní přípravu espressa bez ztráty aroma.

Káva bez kofeinu je káva, z které byl odstraněn kofein, resp. jeho koncentrace snížena asi o 97%. Doporučuje se namísto klasické kávy společně s meltou nebo jinými kávovinami bez kofeinu pro kardiaky a lidi trpící hypertenzí. Na světové spotřebě kávy se podílí asi 10%. K dostání je jak klasická mletá káva, tak i rozpustná. Jeden šálek (240 ml) bezkofeinové kávy obsahuje zhruba 2 - 12 mg kofeinu, šálek klasické kávy zhruba 100 mg a více.

Výrobu kávy bez kofeinu patentoval Ludwig Roselius v roce 1905. Evropský proces je nejčastější postup výroby kávy bez kofeinu. Spočívá v tom, že se ještě nepražená káva namáčí ve vodě a po rozevření zeleného zrna promývá v methylenchloridu. Ten absorbuje kofein. Nakonec se káva opět promyje ve vodě a znovu vysuší. Po tomto procesu zůstane káva aromatická a s dobrou chutí, pouze s drobnými náznaky chemické příchuti v chuťovém dozvuku.